sâmbătă, 4 august 2012

Iubire, iubire

Mereu am incercat sa gasesc definitia iubirii. Sa inteleg adevaratul sens al ei.
Oare cum reuseste ea sa manipuleze atatea persoane ?
Defapt.. de ce ne lasam manipulati de iubire ? De ce cedam in fata ei?
..iar apoi, dupa ce am fost raniti o data de ce o cautam din nou cand stim ca ea ne raneste?
Cu totii spunem ca sentimenul de iubire este un sentiment placut, de fericire. Credem ca iubirea adevarata moare o data cu noi, ca exista suflete pereche..
Dar daca este asa frumos sa iubesti de ce mereu ajungem la acelasi final ? Tristete-durere.
Iubirea dureaza toata viata?
Eu sunt de parere ca nimic nu dureaza pentru totdeauna. Acum o avem, acum iubim si suntem iubiti iar maine dimineata totul sa fi fost ca un vis.
Acest sentiment numit iubire dispare la fel de repede cum apare iar noi.. noi ramanem cu impresia ca inca mai suntem condusi de el.
Nu poti spune ca iubesti o persoana ca in prima zi, pentru ca stii si tu ca minti.
A iubi se transforma pe parcurs intr-o afectiune fata de persoana de langa tine iar apoi in obisnuinta de a fi langa ea.

Nici unul dintre noi nu poate spune o definitie a iubirii, fiecare o interpretam in propriul sens. O simtim diferit si o descriem altfel cu fiecare partener.
  Daca gandim la rece, iubirea este doar un mit. Un mit in care cu totii credem orbeste si pe care incercam sa il explicam spunandu-le tuturor ca l-am trait. Este un sentiment compus din afectiunea si indragirea fata de o persoana si mai tarziu obisnuinta de a o avea aproape.

3 comentarii:

  1. apreciez cu adevarat sinceritatea din articol, si adevarul despre iubire e mai simplu decat ti-ai putea imagina; Daca te indragostesti de o persoana din cauza unei iluzii proprii sau a unei prejudecati e natural ca aceasta sa se disipe in cele din urma,pt ca nici o iluzie nu rezista forever, in schimb daca pleci de la inceput deziluzionat si lipsit de prejudecati vei trai cu siguranta o iubire ca-n romane,iar genu` ala de iubire nu e deloc mit :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, probabil ai dreptate, dar sunt de parere ca nu poti sa iubesti pentru totdeauna. Dragostea/iubirea dureaza maxim 5 ani..cine dupa 5 ani inca crede ca iubeste ori e orb, ori e prost.

    RăspundețiȘtergere
  3. Wauuu :) numi place cum vezi "dragostea/iubirea" peste 5 ani ...

    RăspundețiȘtergere