marți, 13 iulie 2010

Copilarie.


Ce frumoasa e viata de copil. Nu ai nici o grija, nici o durere..
E atat de placut sa poti sta jucandu-te toata ziua, sa dormi, sa faci baie, sa iti dea cineva sa mananci, sa te uiti la televizor, sa ti se faca toate poftele..
Sa fi doar un copil mic, cu un zambet mare, cu ochii plini de speranta, sa privesti uimit minunatiile lumii.
Sa nu stii nimic, decat cum te cheama si cati ani.. sa fi enervat de cei dragi care te ajuta sa inveti sa numeri pana la 10, sa inveti culorile, sa spui poezii in public.
Sa o iubesti pe mami, sa iti fie dor de tati. Sa plangi ca ai cazut sau ca ai visat urat. Sa adormi ascultand muzica la lumina veozei cu jucaria preferata in brate.
Sa faci tot ceea ce iti place, nepasandu-ti de urmari. Sa razi si sa iti gasesti ceva de joaca din orice. Sa te amuzi atunci cand oamenii mari se straduiesc sa te faca sa zambesti, cand mami se chinuie sa iti dea sa mananci facand pe avionul, cand tati iti promite cate in luna si in stele daca dormi la pranz.
Sa mergi la buni, sa te intalnesti cu prietenii tai care vorbesc aceeasi limba ca si tine. Bunica sa iti daruiasca o papusa, iar bunicul sa iti construiasca un leagan in curtea din spate. Sa le multumesti asa cum stii mai bine..zambindu-le.
Sa cazi obosit in pat la fiecare sfarsit de zi perfecta, sa adormi in timp ce o voce calda iti citeste o poveste..iar cand povestea se termina sa deschizi incet ochisorii privind-o pe bunica care isi pune ochelarii la capul patului spunandu-ti "noapte buna puisor, maine te asteapta o alta zi plina de peripetii." Intrii linistit in lumea viselor, unde o iei de la capat cu un alt "tu" care se joaca, rade si danseaza..la fel ca tine.

Un comentariu: